Kinderpersbijeenkomst kinderboekenweek 2013 over ‘Boeken scoren met sporthelden’ en Paul van Loon’s theatershow ‘De kunst van het lezen’.

De Stichting CPNB publiceerde onlangs een video over de kinderpersbijeenkomst van de kinderboekenweek 2013 over sport en spel onder het motto Klaar voor de start. Daarin worden nieuwtjes onthuld die voor insiders geen echt nieuws meer zijn.

Paul van Loon, schrijver van vele kinderboeken en van het liedje Klaar voor de start zei over de persconferentie ….voor kinderen over de kinderboekenweek 2013:  ‘Heel leuk, een feestelijke dag. Een conferentie van de kinderboekenweek met kinderen. Wat wil je nog meer?’

Harmen van Straaten lichtte een tipje op van de sluier van het door hem geschreven kinderboekenweekgeschenk ‘Je bent super Jan’, dat dit jaar verschijnt in een oplage van 389.000 (zo’n 6.000 minder dan vorig jaar,  toen Tosca Menten het kinderboekenweekgeschenk 2012 schreef.

Van Straaten: “Ik ben nu ongeveer vijftien jaar in het kinderboekenvak werkzaam als tekenaar en later ook als schrijver. Het kinderboekenweekgeschenk  is een mooie bekroning op al die jaren werk. Het gaat over een jongen die af en toe over superkrachten beschikt.”

Richard Krajicek (initiatiefnemer van onder andere De Koningsspelen zijn geeft mening over het boekje ‘Klaar voor de start. Boeken scoren met sporthelden’,  dat nieuwe en bestaande leden tijdens de kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober 2013 in de openbare bibliotheek gratis kunnen ontvangen: ‘Een heel gevarieerd boekje, ook omdat het allemaal verschillende sporten zijn. ‘

In Boeken scoren met sporthelden vertellen Topsporters vertellen over hun favoriete jeugdboeken en hun sport. Bij elke sport worden ook leestips gegeven, en tips hoe je een sport vindt die bij je past. Het boek sluit af met een verhaal van Jan Paul Schutten over waarden van de Olympische Spelen: excelleren, respect en vriendschap.

Paul van Loon vertelt in de onderstaande video over zijn theaterprogramma ‘De kunst van het lezen’ dat wordt gesponsord door ABN-AMRO en waaraan een kinderboekenweek schrijfwedstrijd aan verbonden is: ‘In het theaterprogramma hebben we een deur op het podium staan, want een boek is net een deur. Als je daardoorheen gaat, kom je in een andere wereld. Daar gaat het over.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *