De school van vroeger werkboek voor schooljubileum en kinderboekenweek 2016

werkboek-de-school-van-vroeger-samengesteld-door-goochelaar-aarnoud-agricola-1-638

Basisscholen scholen die al vele decennia bestaan en een jubileum vieren, kijken tijdens een feestweek met de kinderen graag terug naar hoe het vroeger op school was. Daarbij kunnen ze sinds kort gebruik maken van het gratis De school van vroeger werkboek van schoolgoochelaar Aarnoud Agricola. Dit werkboek pas ook goed bij het thema ‘opa en oma’ van de kinderboekenweek 2016, die wordt gehouden van 5 t/m 16 oktober.

KLIK VOOR HET GRATIS DE SCHOOL VAN VROEGER WERKBOEK

Iedereen kan kennis nemen van de geschiedenis van het onderwijs in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht, dat medio 2015 is heropend. Na een periode van veel voorbereidingen, verhuizingen en een grondige renovatie van het gebouw De Holland laten de medewerkers, vrijwilligers en betrokkenen u graag het resultaat van alle inspanningen zien.

Het onderwijsmuseum is de enige plek in Nederland waar alle onderwijsmiddelen die ooit op een school in Nederland of in de voormalige koloniën gebruikt werden te zien zijn. Van schoolboeken, griffels, inktpotten, telramen, schoolplaten, geografische kaarten, atlassen, foto’s, toverlantaarns, agenda’s tot schoolbankjes en een enorm assortiment aan
leermiddelen. Het is er allemaal. Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft, met meer dan 350.000 voorwerpen, de grootste onderwijscollectie ter wereld.

In een levendige en veelzijdige tentoonstelling laat het museum straks de vele aspecten van het onderwijs en de invloed ervan op jeugdcultuur zien. Bezoek het museum en beleef aan de hand van persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen de ontwikkeling van onderwijs (geschiedenis) in het heden, verleden en toekomst.

Als schoolgoochelaar Aarnoud Agricola wordt geboekt om jubilea
van scholen die al lang bestaan te vieren, doet hij meestal zijn Goochelshow de Goochelacademie of zijn Goochelshow Hallo wereld in 80 dagen. Het leuke van de
laatstgenoemde voorstelling is dat deze gebaseerd is op het beroemde boek van Jules Verne en speelt in de tijd van ongeveer 150 jaar geleden.

Ook zijn Uitvindingen en ontdekkingen goochelshow heeft raakvlakken met het verleden omdat de geschiedenis van wetenschap en techniek daarin globaal aan de orde komt. Tenslotte is ook de Goochelshow Oma toen en nu, voor de kinderboekenweek 2016, geschikt om schooljubilea te vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *