Gratis sprookjesboek voor kinderboekenweek 2014 over thema feest, geen kinderboekenweekgeschenk

geen kinderboekenweekgeschenk 2014 gratis sprookjesboek voor kinderboekenweek 570

Schoolgoochelaar Aarnoud Agricola uit Utrecht heeft ter gelegenheid van de kinderboekenweek 2014 een sprookjesboek samengesteld. Dat is geen kinderboekenweekgeschenk, maar het kan wel door iedereen gratis worden gedownload. Het is niet nodig om eerst voor minimaal 10 euro aan kinderboeken te kopen.

In het gratis sprookjesboek heeft Agricola zes sprookjes die zijn opgenomen in het sprookjeskwartet waarmee hij als kind graag speelde:

  1. Assepoester
  2. De wolf en de zeven Geitjes
  3. Hans en Grietje
  4. Klein Duimpje
  5. Sneeuwwitje
  6. Roodkapje

KLIK HIER OM HET GRATIS SPROOKJESBOEK TE DOWNLOADEN

Agricola vind het thema “feest” inhoudelijk te zwak om er een schoolbreed project aan te wijden, want op basisscholen zijn er al zoveel feesten. De kinderboekenweek mag volgens hem natuurlijk feestelijk zijn, maar de schoolgoochelaar vind het ook belangrijk dat een schoolproject educatief is, dat de kinderen er veel uit kunnen leren. In veel verhalen wordt een avontuur met een goede afloop gevierd met een feest, ook in sagen, mythen en sprookjes.

Het leerproces dat de mens doormaakt kan worden gezien als een reis die hij maakt door een onbekend gebied. In zijn boek “De reis van de held in zijn boek !De held met de duizend gezichten” beschrijft de bekende schrijver Jospeh Campbell (1904-1987) beschrijft de reis van de held. De auteur betoogt dat de fasen in de weg van de held een archetypisch patroon vormen dat is terug te vinden in veel legenden, mythen, sprookjes en sagen.

Een belangrijke rode draad in het leven van Aarnoud Agricola is het thema ‘verwondering’. Als kind was hij gefascineerd door wonderen in sprookjes en bijbelverhalen. Op de basisschool raakte hij in de ban van de goochelkunst. Op het VWO kreeg hij belangstelling voor de wonderen van de natuur zoals die aan bod kwamen in de vakken scheikunde, natuurkunde en biologie.

Tijdens zijn scheikundestudie aan de Universiteit Utrecht kreeg hij steeds meer belangstelling voor de wonderen van het menselijke denkvermogen. Vanuit die invalshoek verdiept hij zich in onder andere parapsychologie, neurowetenschap, mentalisme en
spiritualiteit.

Goochelaar en buikspreker Aarnoud Agricola maakte voor het eerst kennis met sprookjes was het Papita Sprookjeskwartet uit 1965. Toen kon hij nog niet lezen, maar de plaatjes en de verhalen die erbij werden verteld zijn hem altijd bijgebleven. Later liet de kleine Aarnoud zich graag voorlezen uit een sprookjesboek en luisterde hij graag naar een langspeelplaat waarop sprookjes werden verteld.

Als zesjarige had Aarnoud Agricola een abonnement op een kindertijdschrift met de naam Sprookjesland. Bezoeken aan het Sprookjespark in Hellendoorn, De Efteling in Kaatsheuvel en Disneyworld Magic Kingdom in Orlando (in 2009) maakten een diepe indruk op hem.

Tijdens en rondom de kinderboekenweek van 2014 trekt hij langs scholen in Nederland met zijn nieuwste schoolvoorstelling: De Sprookjesfeest Goochelshow.

https://www.youtube.com/watch?v=vKu617L8RnY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *