Hoe en waarom boeken op speelkaarten en als omslag: leuk voor de kinderboekenweek 2015

speelkaarten hoe en waarom boeken wetenschap natuur en techniek voor kinderen laatste paginaToen schoolgoochelaar Aarnoud Agricola nog op school zat, op de basisschool en in het voortgezet onderwijs, heeft hij veel boeken gelezen uit de serie Hoe en waarom. Dat waren boeken die in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw werden uitgegeven om kinderen allerlei dingen te leren over natuur, wetenschap en techniek.

Nu kun je de ‘Hoe en waarom’- boeken niet meer in de winkel kopen, maar de omslagen zijn digitaal beschikbaar, en die kun op school je prima inzetten tijdens de kinderboekenweek 2015 over natuur, wetenschap en techniek onder het motto raar maar waar. Bijvoorbeeld om de klas of de school in stijl te brengen door de platen op de muur te hangen of aan een slinger. Professor TiTa Stein maakt ook gebruik van de omslagen van de hoe en waarom boeken in zijn kinderboekenweekvoorstelling ‘Uitvindingen en ontdekkingen goochelshow’.

KLIK HIER OM DE ‘HOE EN WAAROM’-OMSLAGEN TE DOWNLOADEN ALS PDF

Goochelaar en buikspreker Aarnoud Agricola heeft zelfs een speciaal kaartspel ontworpen waarbij hij alle 52 kaarten van het kaartspel heeft voorzien van een plaatje van het omslag van hoe en waarom boeken. Al die kaarten geven een indruk van de vele terreinen waarop je wetenschap kunt bedrijven.

KLIK HIER OM HET KAARTSPEL TE DOWNLOADEN ALS PDF

Je kunt de kaarten maken door ze te printen op dikker papier (minimaal 160 grams) en uit te knippen. Om ze steviger te maken kun je ze daarna eventueel nog lamineren (plastificeren) en opnieuw uitknippen. Zorg ervoor dat je enkele millimeters langs de rand knipt, anders laat het plastic gemakkelijk los.

Met de Hoe en waarom speelkaarten kun je alle bekende kaartspelletjes spelen. Inspiratie daarvoor kun je vinden in het Speelkaarten werkboek. En misschien bedenk je zelf wel leuke toepassingen. Deel je ‘uitvindingen’ op dit gebied hieronder, zodat ook anderen daar iets aan kunnen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *