Kinderboekenweek 2017 van 4 t/m 15 oktober over griezelen

kinderboekenweek 2017 over griezelen twee zinrijke verhalen

De volgende kinderboekenweek wordt gehouden van 4 t/m 15 oktober 2017 en staat in het teken van griezelen onder de leus ‘Gruwelijk eng!’ Janneke Schotveld schreef het kinderboekenweekgeschenk ‘Kattensoep’ en illustratrice Annet Schaap maakte de tekeningen. Janneke Schotman schrijft kinderboeken sinds 2017 en is bekend van onder andere de populaire kinderboekenreeks Superjuffie.

Willen we de kinderen met de kinderboekenweek angst aanjagen, of willen we ze laten ervaren dat angst verbonden is aan het leven en dat het mogelijk is om daar tot op zekere hoogte vrij van te komen, en het leven met vertrouwen tegemoet te treden?

Betekenisvol en zinrijk ‘griezelen’ is wel degelijk mogelijk. Dat komt duidelijk naar voren in bijvoorbeeld de kinderboeken Springmuis (voor onderbouw, 4 t/m 8 jaar) en Het kind van overal en nergens (voor bovenbouw, 9 t/m 12 jaar) van Jaap Dijkstra. Het gaat om spannende verhalen waarin universele levenslessen en filosofische en spirituele thema’s speels en treffend aan de orde komen. Dit zijn geen kerntitels die zijn vastgesteld door de CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *