Materialen voor kinderboekenweek 2013 in bibliotheek. Bieb Olympics van Probiblio in compleet kinderboekenweekpakket.

Poster Bieb Olympics voor kinderboekenweek 2013 over sport en spel in bibliotheken klaar voor de startDe meeste openbare bibliotheken besteden op de een of andere manier aandacht aan de kinderboekenweek. Dat kan variëren van het ophangen van posters tot neerzetten van een “aangeklede” tafel met kinderboeken die passen binnen het thema tot …het organiseren van meerdere activiteiten met kinderboekenweekvoorstellingen en spelcircuits.

ProBiblio ontwikkelt voor bibliotheken ieder jaar een programma voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar dat aansluit bij het thema van de de kinderboekenweek. Probiblio is een full-service dienstverlener voor de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Deze organisatie biedt een breed pakket van producten en diensten aan waarbij bibliotheken optimaal kunnen profiteren van de voordelen van schaalgrootte.

Voor de kinderboekenweek 2013 biedt Probiblio het programma BIEB OLYMPICS. Klaar voor de start … Sport en spel met boeken aan. Het is ontwikkeld voor groepsontvangsten en kinderactiviteiten tijdens de volgende kinderboekenweek die wordt gehouden van 2 t/m 13 oktober 2013.

Bij de eerste BIEB OLYMPICS is meedoen belangrijker dan winnen. Kinderen gaan in de bibliotheek een uur actief aan de slag met boeken over sport en spel. Door opdrachten in de vijf categorieën sparen ze de kleuren van de Olympische ringen op hun persoonlijke medaille. De  BIEB OLYMPICS kent alleen maar winnaars!

Leuk om te zien dat de makers van het programma zich blijkbaar hebben laten inspireren door informatie op deze website, onder andere het Bona Olympiade spel en de wegwijzer met bordjes. De materialen die op deze website beschikbaar worden gesteld zijn gratis. Voor het basispakket van de BIEB OLYMPICS moet betaald worden: bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland betalen € 101,- en bibliotheken buiten Noord- en Zuid-Holland € 127,- (prijzen van respectievelijke € 97,- en € 137,- euro zouden waarschijnlijk tot een hogere omzet leiden). Kopers van dit kinderboekenweekpakket ontvangen:

  1. Programmabeschrijving voor bibliothecaris of leerkracht
  2. Boekenlijst met titels bij het thema sport en spel
  3. Ideeëngenerator met  aanvullende doe- en voorleestips
  4. Korte animatie van de openingsceremonie van de Bieb Olympics met de vijf boekfiguurtjes Kijken – Weten – Doen – Denken en Spelen op YouTube, om op te sturen als introductie naar deelnemende groepen, op de webisite plaatsen en/of te laten zien als starter.
  5. Inleidende Prezi
  6. Pakket voor 1 groepsbezoek met: 25 BIEB OLYMPICS aankondigings- en spelposters voor groep 1/3 en groep 4/8, 25 meter rood wit blauw lint, 25 kartonnen medailles

Het is een hele klus om de Bieb Olympics te organiseren. Vooral bibliotheken in ‘probleemwijken’ zullen ervoor moeten zorgen dat er voldoende personeel aanwezig is om alles in goede banen te leiden. Vaak is het gemakkelijker om de kinderen en hun ouders tijdens de kinderboekenweek een kinderboekenweekvoorstelling aan te bieden.

Schoolgoochelaar Aarnoud Agricola verzorgt al bijna tien jaar tijdens de kinderboekenweek educatieve thema-voorstellingen met goochelen en buikspreken in bibliotheken. Meestal is dat op woensdagmiddag, vrijdag en zaterdag. Dit jaar trekt hij door het land met zijn nieuwe kindebroekenweekshow Koning en nar ontwikkelen door sport en spel. Bibliotheken boeken hem vaak voor meerdere vestigingen op één dag omdat het dan betaalbaar blijft. Er zijn dan bijvoorbeeld voorstellingen voor kinderen en hun ouders/verzorgers op:

  • woensdag, vestiging 1: 14.00 uur, vestiging 2: 16.00 uur
  • vrijdag, vestiging 3: 16.00 uur, vestiging 4: 19.00 uur
  • zaterdag, vestiging 5: 11.00 uur, vestiging 6: 14.00 uurartikel over kinderboekenweekvoorstelling van Aarnoud Agricola sport en spel in bibliotheek Witte weekblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *