Opa en oma optische illusies voor kinderboekenweek 2016

oma-en-opa-optische-illusie-met-muzikant-pg

DOWNLOAD PDF MET DE OPTISCHE ILLUSIES OVER OPA EN OMA

Er zijn allerlei leuke optische illusies met het thema opa en oma. In dit blogbericht tonen we er drie. Die kunnen uitstekend worden gebruikt op basisscholen tijdens de kinderboekenweek 2016 over opa en oma onder het motto ‘voor altijd jong’. Bij de bovenstaande afbeelding denk je misschien in eerste instantie dat je een oude vrouw en een oude man ziet. Als je beter kijkt, zie je een heel ander tafereel.

waar-is-oma-en-waar-is-opa-illusie-voor-kinderboekenweek-2016

Heel bijzonder zijn ook de twee bovenstaande schilderijen vanĀ  Oleg Shuplyak. Ruiters en andere krijgslieden in de sneeuw vormen tezamen een portret van een oude dame, en de twee jongedames in een zomers landschap vormen het portret van een oude man met witte snor en baard.

opa-toen-en-nu-optische-illusie-kinderboekenweek-2016

Verrassend is ook de tekening van een jongeman met bril waarbij 19 staat genoteerd. Dat zal zijn leeftijd wel zijn. Als de afbeelding 180 graden wordt gedraaid verschijnt een heel andere figuur. Een oudere kale man met een baard. Zou hij 61 jaar zijn? Is hij misschien opa? Wie zal het zeggen.

zie-je-opa-oma-en-mama-illusie-voor-kinderboekenweek-2016

De bovenstaande tekening is een bewerking van de bekende jonge vrouw – oude vrouw illusie. Het bijzondere is dat er ook een oude man met een forse snor in kan worden herkend.

In de laatste optische illusie die we hier tonen zien we een kleine opa en een grote oma. Maar is dat wel zo. Als je ze meet met een liniaal blijkt dat opa ongeveer net zo groot is als oma. Zou oma langer lijken omdat ze een diploma heeft?

kleine-opa-grote-oma-2

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *