Spelregels boekenspel dr. Lastpost, kinderboekenweekgeschenk 1957, leuk om te spelen tijdens kinderboekenweek 2013 over sport en spel

Boekenspel van dr Lastpost 1957 2
Elke speler kiest een opzettertje. De pot bestaat uit een aantal fiches, of, als men wil, iet anders, bijvoorbeeld stukjes chocolade of iets dergelijks. Elke speler draait op zijn beurt het tolletje één keer.

Wie op nummer 4 komt, is op een stapeltje boeken gaan staan om bij de jam te komen, en moet voor straf …een keer zijn beurt voorbij laten gaan.

Wie op nummer 9 komt, heeft een geleend boek precies op de afgesproken tijd terug gegeven en mag als beloning nog eens tollen.

Wie op nummer 15 komt, heeft prentjes uit een boek gescheurd en moet voor straf terug naar 10.

Wie op nummer 19 komt, is aan het sparen om een boek te kopen en krijgt als beloning nog 3 fiches uit de pot.

Wie op nummer 24 komt, heeft zo slecht op zijn boek gepast, dat hij het verloren heeft. Hij moet voor straf van voren af aan beginnen.

Wie op 30 komt, heeft, voor hij zijn boek begon te lezen, er keurig een kaft om gedaan. Als beloning mag hij doorgaan naar 33.

Wie op 35 komt, heeft een ezelsoor in zijn boek gemaakt. Voor straf gaat hij terug naar 28.

Wie op 41 komt, gebruikte altijd een boekenlegger of een stukje papier om aan te duiden waar hij gebleven is. Hij mag daarom als beloning doorgaan naar 44.

Wie op 46 komt, is gewend om onder het eten te lezen, waardoor zijn boek alle kansen loopt vlekken te krijgen. Hij moet, om daarover eens goed na te denken, zijn beurt een maal laten voorbijgaan.

Wie op 50 komt, bergt, als hij gelezen heeft het boek netjes in de kast. Hij mag daarom nog eens tollen.

Wie op 53 komt, heeft met een boek naar een ander gegooid. Voor straf moet hij terug naar 29.

Wie op 58 komt, zorgt, als hij ‘s avonds leest, altijd, dat hij dat doet bij goede verlichting om zijn ogen niet te bederven. Hij mag door naar 59.

Wie op 65 komt, heeft gewonnen en krijgt 2/3 van de pot. Wie daarna op 65 komt, krijgt de rest van de pot.

Wie verder zou komen dan 65, telt de overige punten terug.

KLIK HIER OM DIT BOEKENSPEL EN DE SPELREGELS TE DOWNLOADEN ALS PDF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *