Springmuis (groep 1 t/m 4)

cover springmuis voor kinderboekenweek 2017 over griezelen

BESTEL SPRINGMUIS

Springmuis is een zinrijk verhaal van de Noord-Amerikaanse vlakte-indianen dat heel geschikt is om mee te werken tijdens de kinderboekenweek 2017 over griezelen, die wordt gehouden van 4 t/m 15 oktober 2017. Het verhaal is interessant voor jong en oud – er wordt zelfs mee gewerkt in leiderschapstrainingen – en is ideaal om in de klas mee te werken in de onderbouw (groep 1 t/m 4) van de basisschool. Ook is het verhaal geschikt om te vertellen op een schoolbrede opening van de kinderboekenweek 2017 over griezelen.

LEES HET FRAGMENT ‘SPRINGMUIS GAAT OP ZOEK NAAR HET GERAAS’

LEES HET FRAGMENT ‘KLEINE MUIS WORDT SPRINGMUIS’

Het boekje ‘Springmuis’ is een project van Sylvia Kooijmans (docent beeldende vorming) en Dick Letema die het verhaal van Springmuis verteld heeft. De pasteltekeningen zijn uitgevoerd door kinderen van de Jan van Rijckenborghscholen te Hilversum en Heiloo. Hieronder volgt een fragment

‘Een rivier?’ vroeg Kleine Muis nieuwsgierig.
‘Wat is een rivier?’
‘Loop met mij mee, dan zal ik je de rivier laten zien,’ zei Wasbeer.
Kleine muis was verschrikkelijk bang, maar hij was vastbesloten voor eens en altijd achter het geheim van het geraas te komen.
Springmuis is een ontroerend verhaal over een dappere kleine muis. Als hij broeder kikker aan de rivier ontmoet vraagt deze of hij toverkracht wilt, en dat wil kleine muis wel.
‘Kniel dan zo laag als je kunt en spring dan zo hoog mogelijk!’ zei kikker. En als kleine muis dat doet ziet hij de Heilige Bergen.
Vanaf dat moment heet hij Springmuis en de herinnering aan de Heilige Bergen brand in zijn hart en hoofd. Hij is vastbesloten en zijn zoektocht vangt aan.

BESTEL SPRINGMUIS