Thema-avonden over spirituele jeugdboeken in Hilversum en Heiloo

Spirituele jeugdboeken 2017 thema avonden Judith van Gent Jaap Dijkstra Dick Letema.092
De Jan van Rijckenborghscholen organiseren tijdens de kinderboekenweek 2017 in Hilversum en in Heiloo een gratis thema-avond over spirituele jeugdboeken. Op beide avonden staan twee kinderboeken centraal: Springmuis (voor groep 1 t/m 4) en Het kind van overal en nergens van Jaap Dijkstra.

Op de thema-avond in Heiloo op donderdag 12 oktober 2017 zal bovendien Judith van Gent een presentatie verzorgen. Judith van Gent werkt als coach en is gespecialiseerd in het inspireren en ondersteunen van opvoeders van opgroeiende kinderen. Ze houdt van verhalen en bijzondere metaforen. In haar boek Eigenwaardig opvoeden met het B-tree model geeft ze inzicht in het groeiproces en belicht ze de rol van de opvoeder. Judith wil je inspireren om echt te leven in lijn met wie je – diep van binnen – bent.

Een kind doorloopt grofweg drie fasen van zeven jaar: jong kind, schoolkind en jongvolwassene. Elk groeiproces kent drie fasen: de basis, de beweging en de bestemming. Dit zijn de drie kernwoorden van het B-tree model. Het beeld van de boom spreekt tot de verbeelding. Vooral het beeld van een markante, imposante boom … Een opvoeder helpt een kind opgroeien tot een sterke volwassene. Hoewel die natuurlijk niet meteen ‘markant’ of ‘imposant’ hoeft te zijn. Goed geworteld, een sterke stam en ruimte voor de kroon; daar kunnen we een opgroeiend kind mee helpen. Zo kan zijn unieke eigenheid groeien. Kortom:

  • Goed geworteld … Dat een kind zich verbonden voelt. Dat hij vol vertrouwen zijn stappen kan gaan zetten.
  • Een sterke stam … Dat een kind kan leren en mooie ervaringen kan opdoen. Dat hij ‘zijn mannetje staat’ en evenwichtig opgroeit.
  • Ruimte voor de kroon … Dat hij voluit mag leven, genieten en geven. Dat zijn eigenheid tot bloei mag komen.

DOWNLOAD PDF MET NADERE INFORMATIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *